dissabte, 18 d’abril del 2015

EL CASC







Gran part dels esports de muntanya, requereixen la utilització del casc com a mesura de seguretat.  A l’hora d’escollir el casc, has de tenir en compte quines activitats fas,  i cal fixar-nos en la homologació, el material, el pes, la ventilació....
Els materials amb els que estan fabricats son plàstics i fibres especials que permeten una gran lleugeresa, una elevada resistència mecànica i una àmplia absorció de l'impacte.  

Compleixen fonamentalment dos objectius principals:
- Evitar cops de pedres o objectes que cauen com blocs de gel, mosquetons, claus,  o altres peces del material propi de les activitats que es duen a terme en el terreny de muntanya
- Evitar cops contra la paret de roca en cas de relliscada o caiguda la caiguda del propi canoner-escalador-muntanyenc-alpinista o fins i tot senderista per llocs escarpats, que pot colpejar el cap contra la superfície i relleus de la paret.

Conservació i manteniment dels cascs.
Un casc és un element de seguretat, i cal mantenir-lo en el millor estat possible. Per això us fem algunes recomanacions:
Eviteu donar-li cops, ja que es deteriora el material exterior i es deforma el material interior, fent que no sigui tant efectiva l'absorció d'impactes en la següent patacada.
Cal guardar-lo en un lloc sec i ben ventilat, per evitar que l'escuma interior es floreixi i acumuli males olors. Cal evitar també les temperatures extremes ja que els materials plàstics es degraden a major velocitat.

És fonamental que substituïu el casc si presenta símptomes de deteriorament tals com esquerdes, canvis de color, o si l'escuma interior es troba molt xafada o degradada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada